Leerruimte HVX

HVC NIEUW-VENNEP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leerruimte voor een nieuwe onderwijsmethode

HVC is een scholengemeenschap van drie aan elkaar grenzende schoolgebouwen. Drie scholen, drie karakters. Bewegingen tussen de gebouwen waren niet aan de orde. De wens tot meer samenhang bracht daar verandering in. Samen met de scholen heeft Inside Options een masterplan opgeleverd. Tegelijkertijd werd een nieuwe onderwijsmethode geïntroduceerd: HVX. Uitgangspunt van dit leerconcept: leerlingen aan het roer van hun eigen ontwikkeling en persoonlijke groei. De dagindeling is in deze aanpak anders dan anders. Na een gezamenlijke start volgen de leerlingen hun eigen programma. Dit vraagt om een prikkelende en flexibele leeromgeving en een eigentijds design.

 

oplevering september 2018 & september 2019
opdrachtgever HVC
locatie Nieuw-Vennep
ruimte leerruimte
oppervlakte 230 m² 

 

 

“Een inspirerende samenwerking”

“Leerlingen zijn zeer enthousiast over hun schoolomgeving. Ze voelen zich eigenaar van het project en dat is niet verwonderlijk. Desiree spreekt namelijk de taal van de leerling en communiceert intensief met ze. Onze leerlingen leverden de leerlingen een actieve bijdrage aan het resultaat. Zo waren ze nauw betrokken bij de keuze voor de inrichting en zijn zelfs actief geweest bij het schilderen van het meubilair. Deze betrokkenheid had een prachtig vervolg: na oplevering nam een aantal leerlingen het voortouw in het realiseren van een aantal extra elementen. Zij hebben de vormgeving van het gebouw samen met Inside Options door vertaald en hebben met alle leerlingen gespaard voor wat extra elementen in de ruimte. Over samenwerking en inspiratie gesproken!”

Evert-Jan Oppelaar

onderwijspionier en docent HVX

Andere projecten HVC: Aula Beurtschipper

Volgend project: Kindcentrum De Terp Rosmalen totaalrenovatie