Pauzeruimte

LYCEUM SANCTA MARIA HAARLEM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Een gebouw waar je naar wilt luisteren”

Bovenbouwers typeerden hun kantine als kinderachtig, ouderwets en saai. Er stonden stoelen en tafels, en dat was het dan wel. Er was duidelijk behoefte aan een inspirerende plek met eigentijdse uitstraling. En dat is gelukt: diverse zit- en leermogelijkheden bieden de leerlingen waar ze op dat moment behoefte aan hebben. Precies wat ze wilden. De betrokkenheid van de leerlingen ging verder. Ze gaven interieuradvies, ontwierpen meubilair en maakten de muurschildering.

De waarden van de school zijn zichtbaar in het ontwerp van de kantine. Sancta is een zogenaamde Unesco-school, wat betekent dat de belangstelling voor de wereld groot is. Een directe verwijzing naar Unesco komt terug in het interieurontwerp van de ‘Waddenlounge’, een plek waar leerlingen onderuit kunnen zakken. De wereld is verder naar binnen gehaald door middel van varens en boomstammen als terugkerende elementen. Oog voor duurzaamheid is terug te vinden in de picknicktafel van Haarlems hout en jeansbanken van afgedankte spijkerbroeken. 

Desirée “In dit project is de zeer intensieve samenwerking met leerlingen, docenten én medewerkers treffend. Het grootste deel van het meubilair is in house geproduceerd door een conciërge met ‘gouden handen’. Een moderne versie van het authentieke schoolbankje bijvoorbeeld. Leerlingen hebben me na afloop teruggegeven zich gezien en gehoord te voelen. Teamwork makes the dream work!”

 

oplevering september 2016
opdrachtgever Lyceum Sancta Maria
locatie Haarlem
ruimte pauzeruimte, loungehoek, werkplek
oppervlakte 285 m² 

 

 

“Inside Options ontzorgt” 

“Desiree is een betrokken, warme en doortastende ontwerper. Vernieuwende en verfrissende ideeën combineert ze met een aanpak van ontzorgen. Ze werkt zelfstandig én in teamverband en is in staat de juiste mensen aan zich te binden. En altijd – ook in gesprekken met leerlingen – weet ze de juiste toon te pakken. Daarbij verliest ze de waarden en de missie van de school niet uit het oog.
Waar de kantine eerder een ‘nijntje-look’ had, heeft de ruimte nu een industrieel design en een modern interieur. Passend bij de doelgroep van bovenbouwleerlingen. En is de sfeer er warm en plezierig. Leerlingen zijn er graag en voelen zich thuis. Het is hún domein. De onderbouwers kunnen haast niet wachten om er ook gebruik van te mogen maken.”

Claasje Quadekker

Rector - bestuurder