Gang en lokalen mens en maatschappij

MENDELCOLLEGE HAARLEM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Lokalen die een verhaal vertellen.”

Door nauwe en enthousiaste betrokkenheid van de vakdocenten aardrijkskunde, geschiedenis, economie en maatschappijleer zijn hier persoonlijke en warme lokalen gerealiseerd. Precies wat de leerlingenraad graag wilde. Het is in één oogopslag duidelijk welke vakken er gegeven worden. De lokalen zijn kleurrijk, informatief en functioneel. De prikborden van vilt bijvoorbeeld; zij hebben niet alleen een belangrijke functie in het onderwijs maar bieden ook een prettig akoestiek

In een van de aardrijkskundelokalen op de tweede etage kan het niemand ontgaan dat het Mendelcollege een Haarlemse school is. In de aardrijkskundelokalen hebben plattegronden en coördinaten een opvallende plek. En ook in de andere lokalen is zichtbaar welk vak er gegeven wordt: strakke maar speelse tijdlijnen, beeldmateriaal en de inrichting vertellen verhalen over geschiedenis, maatschappijleer en economie én verhalen over hoe de docenten het vak graag geven.

Fijn lesgeven én op een prettige manier de lesstof ervaren. Het is er allebei in de lokalen en de gang waaraan ze liggen. De gang fungeert als ‘extended classroom’ met zitjes waar de leerlingen rustig in groepjes kunnen samenwerken.

 

oplevering maart 2021
opdrachtgever Mendelcollege
locatie Haarlem
ruimte gang, klaslokalen, aardrijkskunde, geschiedenis, economie, extended classroom
oppervlakte 1100 m2

 

 

“Mijn lokaal past bij mijn manier van lesgeven.”

We hebben met z’n allen iets heel moois bedacht. Er zijn nu ruime, lichte en frisse lokalen met opvallende afbeeldingen die iets zeggen over het vak, de manier van lesgeven én van de betrokkenheid van de sectie. In mijn lokaal hangen bijvoorbeeld mooie visuals over de historische ontwikkeling van Haarlem. In het maatschappijleerlokaal prachtige beelden van Nouri en Malala. En in het economielokaal een afbeelding van de donut-economie. De visuals geven duidelijk weer wat wij belangrijk vinden. En het spreekt de leerlingen aan!

De samenwerking met Desiree en haar team was prettig. Ze waren goed benaderbaar en liepen vaak in de school rond. Dat maakt dat ze de school écht kennen en voelen. Inside Options maakte een masterplan voor de hele school, de grote lijnen van het ontwerp én staalkaarten. Wij konden keuzes maken en onze vakinhoudelijke input toevoegen. Ons team had een enorme hoeveelheid ideeën. Het resultaat is mooi en passend.

Ik ben als aardrijkskundedocent trots op ‘mijn’ lokalen. Ons aardrijkskunde-onderwijs gaat over het grote plaatje, inzoomen en weer uitzoomen. En dat is precies wat nu zichtbaar is in de lokalen. Er is een ‘wereld-lokaal’, een ‘Europa-lokaal’ en een Haarlem-lokaal. Ik geef er met plezier les! Lonneke Rovers

Docent Aardrijkskunde