Teamruimtes

RIENTJES MAVO MAARSSEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Een ontspannen docent is een tevreden docent”

Goed onderwijs door goede docenten. Dát is waar de Rientjes Mavo voor staat. Onder het mom van ‘een ontspannen docent is een tevreden docent’ leefde de wens een inspirerende docentenruimte te realiseren. Om te relaxen, om te werken, om te overleggen. Het gesloten, onoverzichtelijke en hokkige karakter van de teamruimte werd letterlijk doorbroken door aanpassingen aan de gevel en het toevoegen van glazen wanden. Met een meer transparante en overzichtelijke multifunctionele ruimte als resultaat.

Door de transparante gang is de connectie tussen binnen en buiten zichtbaar en voelbaar. In de zomer gaan de deuren open en zitten docenten en medewerkers buiten in het groen. Om de overgang nog subtieler te maken is er in de inrichting gekozen voor diverse groentinten en hout. Er is zeer intensief overlegd met de bewoners van de vleugel. De wensen ten aanzien van de teamkamer waren helder: de ruimte moet functioneel én gezellig zijn. Er kwam dus een stamtafel. En het dartboard moest blijven; de werplijn is verwerkt in de vloerbedekking). Ook een andere wens ging in vervulling: het ontwerp is duurzaam en onderhoudsvrij.

In dit project is samengewerkt met SA design. Deze samenwerkingspartner nam de nieuwe indeling en het duurzame karakter van het project onder haar hoede. Het team van Inside Options de inrichting, styling en de bouwbegeleiding. 

 

oplevering augustus 2017 
opdrachtgever Rientjes MAVO
locatie Maarssen
ruimte teamkamer, pantry, spreekkamer, receptie