Mediatheek

KSH HOOFDDORP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Een gebouw waar je naar wilt luisteren.”

De Mediatheek is het eerste project van Inside Options in KSH. De wens van de directie was het schoolgebouw en het schoolinterieur een eigentijdse en heldere uitstraling geven. Vier klaslokalen en een gang werden met elkaar verbonden tot een plein met een uitstraling van ‘het nieuwe werken‘, passend bij de uiteindelijke ‘next step na je schoolcarrière’. De entree van de Mediatheek heeft een lounge-karakter. Bij binnenkomst staat een ronde ontvangstbalie als een centraal punt in de ruimte. De overige gevarieerde inrichting van het plein met een grote stamtafel, ronde tafels, vaste computers en een zogenaamde stiltekas maken klassikaal lesgeven én individueel werken mogelijk.
“Directie en team durfden te geloven in verandering en een andere benadering van het gebouw. De grote betrokkenheid en intensieve samenwerking hebben geresulteerd in een inspirerende leeromgeving. In de zes weken van de zomervakantie zijn bergen verzet. Er was noodzaak en er was vertrouwen in onze aanpak.”

 

oplevering augustus 2012 
opdrachtgever KSH
locatie Hoofddorp
ruimte mediatheek, stilteruimte, receptie
oppervlakte 650 m² 

 

 

“Menig collega-schoolleider is jaloers op onze mediatheek”

Het verhaal van de school staat altijd centraal in de activiteiten van Inside Options. Desirée is sterk in het consistent houden van het verhaal en het steeds weer uniek vertalen ervan. Ze heeft aan een half uur genoeg om de context van een opgave te kunnen schetsen. Desirée spreekt de taal en is een kei in de creatieve vertolking van ideeën van anderen. Ik kan Desirée vrijlaten in haar creatieve proces. Het is altijd spot on!

In de Mediatheek zijn huiselijke en functionele aspecten naadloos met elkaar verbonden. De stiltekas bijvoorbeeld is een ludieke manier om leerlingen écht geluidsarm te laten werken. Menig collega-schoolleider is er jaloers op. In 2013 werd onze mediatheek uitgeroepen als beste leesomgeving van Nederland door een landelijke jury van leerlingen van 12 t/m 15 jaar.

De samenwerking met leerlingen was treffend. Ze zijn blij met ‘hun project. Of leerlingen nu op een bank zitten, aan één van de verschillende tafels of in de stiltekas, het is er fijn werken. Ze zijn er graag en voelen zich er thuis. En dat is precies de bedoeling!”

Mark Mees

directeur KSH Hoofddorp