Leerplein Geschiedenis

KSH HOOFDDORP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“De kennis knalt van de muren!”

Het in het oog springende leerplein Geschiedenis is vanuit de onderwijsvisie van de docenten ontstaan. Het team gelooft in faciliteren van individueel leren én de ‘extended classroom’. Dat vraagt om een passende leeromgeving. Door de ruimte te verdelen in verschillende tijdvakken en een passende look & feel, is er een aantrekkelijk leerplein ontstaan dat niet alleen ruim én intiem is, maar ook leerzaam. De kennis knalt van de muren! Docenten weten de ruimte te vinden voor themalessen en uiteenlopende activiteiten. Zo is er onder andere een Romeins minitheater waar leerlingen voordrachten kunnen houden en kunnen werken.

Desirée: “De samenwerking met het team, in zowel het ontwerp als de uitvoering, hebben geresulteerd in een stimulerende en gezellige onderwijsomgeving. De inbreng van de docenten was groot en waardevol. Ook de samenwerking met vakmensen voor bijvoorbeeld artwork  en belettering heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan dit prachtige resultaat.”

 

oplevering januari 2018 
opdrachtgever KSH
locatie Hoofddorp
ruimte leerplein 
oppervlakte 310 m² 

 

 

“Onderwijsconcept van KSH staat centraal” 

“We zijn trots op ons leerplein geschiedenis. Van ouders en docenten krijgen we terug dat ons verhaal van de school niet alleen terugkomt in het onderwijs, maar ook in de look & feel van het gebouw. En dat is een groot compliment. In het leerplein geschiedenis komt het onderwijsconcept van KSH tot uitdrukking: samen werken, samenwerken, talenten optimaal benutten, eigen regie. Het plein en het interieur nodigen uit tot verschillende werkvormen en dat biedt voor docent én leerling een grote meerwaarde.
De leerlingen zijn er inmiddels aan gewend, maar op open dagen of bezoek van collega’s merken we dat men overdonderd is door de opzet, de sfeer en de uitvoering. Durven is belangrijk. En Desirée durft!”

Mark Mees

directeur KSH Hoofddorp