Personeelskamer Recharge Lounge

BROKLEDE BREUKELEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“In de Recharge Lounge schijnt altijd de zon”

De Recharge Lounge van Broklede is een verblijfsruimte voor én door docenten: de lounge is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gebruikers. De docentenruimtes van de snelgroeiende school waren verouderd en bestonden uit afzonderlijke werk- en koffieruimtes. Er was behoefte aan een lounge waar docenten kunnen ontspannen én werken. En die is er nu. De kleinere ruimtes hebben plaatsgemaakt voor een grote lounge met aangrenzende gespreksruimtes voor wat meer privacy. Hier kunnen docenten ontladen, ontmoeten en opladen. De ruimte is open, en door de variatie in meubilair en inrichting is helder waar men wat kan doen.

In een ruimte waarvan bijna 80 docenten gebruik maken, is akoestiek enorm belangrijk. Met akoestisch spuitpleister op het plafond, leemstuc op de muren en stoffering van meubilair is een ruimte gecreëerd waar het geluid aangenaam en functioneel gedempt wordt. Om dit effect te versterken is maatwerk meubilair gemaakt met geperforeerde meubelpanelen, voorzien van akoestisch vilt.

Met slechts aan één kant ramen is de ruimte opvallend licht. Door het toepassen van lamellen. In de pantry is de ruimte opgedeeld én tegelijkertijd transparant gebleven. Buiten is ook op andere manieren naar binnen gehaald. Met een moswand en een bomenbehang bijvoorbeeld. En door het toevoegen van enkele gele elementen. De zon schijnt in de Recharge Lounge altijd!

 

oplevering september 2019
opdrachtgever RSG Broklede
locatie Breukelen
ruimte personeelskamer,r, Recharge Lounge
oppervlakte  156 m2

 

 

“Werken en ontspannen komt in deze ruimte samen”

“Een personeelskamer heeft veel gebruikers. En allemaal hadden ze ideeën voor een fijne personeelskamer 3.0. Dat maakt een ontwerpproces voor een Recharge Lounge ingewikkeld maar boeiend. We zijn er met z’n allen in geslaagd om werken en ontspannen op een mooie manier te laten ‘blenden’. Docenten komen graag in de lounge. De ruimte is open, warm en heeft een stoere uitstraling door het zichtbaar laten van het luchtbehandelingssysteem en de ophanging van de ledverlichting. In de lounge vind je rustige hoekjes en werk- en overlegplekken van verschillende grootte. Het meest trots ben ik op de pantry. Gesitueerd in het midden van de ruimte en het hart van de lounge. Zichtbaar maar ook afgebakend door het gebruik van verticale lamellen De uitstraling van de pantry is chique en tegelijkertijd heel toegankelijk.
De wand met duurzaam geconserveerd mos is niet alleen een prachtige eyecatcher maar heeft ook een belangrijk aandeel in de prettige akoestiek. Stiekem vond ik ‘m best spannend, maar het heeft heel goed uitgepakt. “ 

Frank van de Kamp

directeur Bedrijfsvoering Stichting VO de Vechtstreek