Buitenschoolse opvang

KANTEEL KINDEROPVANG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Een school die als een thuis voelt.”

Kanteel Kinderopvang heeft meerdere locaties. Voor de locatie in Kindcentrum De Terp ontwikkelde Inside Options een ruimte waar kinderen van 8 tot 12 jaar voor en na schooltijd hun eigen ding kunnen doen én zich uitgedaagd voelen. Het creëren van een echt thuis stond bij de renovatie van Kanteel voorop. Want als je je thuis voelt, kun je leren, ontdekken en samen zijn.

De startsituatie was een ‘niemandsland’ in het hart van het kindcentrum. Een plek die vooral werd gebruikt als doorgangsroute en opslagruimte. Met een vlekkenplan is de ruimte opgedeeld in verschillende gebieden. Variatie en diversiteit waren leidend. Zo is er een uitnodigende leefkeuken met eethoek waar jongeren even hun verhaal kwijt kunnen. En er is een ‘living’ waar je net als thuis kunt bankhangen. Vloerkleed, lampen en gezellige kussens voelen huiselijk aan. Ook zijn er voor rust en focus twee themakamers ontworpen: een ‘lego league room’ en een constructiekamer. Ieder kind vindt hier zijn plek en activiteit. De ruimte is uitnodigend, licht en fris. Hier willen kinderen zijn.

 

oplevering september 2019
opdrachtgever Cathelijne van Mierlo
locatie Rosmalen
ruimte kinderopvang, buitenschoolse opvang
oppervlakte

 

 

“Samen met Inside Options hebben we groots gedroomd”

“Ik ben ontzettend trots op wat er is neergezet. Hier kunnen de oudste kinderen van de BSO doen wat ze willen. Bijkomen van de dag en kletsen met medewerkers over de grote dingen des levens? Flipperen om af te schakelen? Met vrienden robots ontwikkelen en dromen bouwen? Als een echte DJ je ding doen? TikTok-filmpjes opnemen? Achter de piano kruipen? Iedereen kan hier op een fijne manier onderzoeken wat het leven nog meer te bieden heeft. De BSO is nu een aantrekkelijke, uitdagende, maar vooral vertrouwde uitvalsbasis waar je écht jezelf kunt zijn. 
De samenwerking met Inside Options was fijn en open. We hebben groot gedroomd en samen een haalbaar plan gerealiseerd. Desiree en haar team observeren hoe een ruimte wordt gebruikt, hoe kinderen zich bewegen en waar behoefte aan is. Inside Options denkt goed mee en helpt plannen op het budget af te stemmen, zonder het concept los te laten. Desiree maakt desgewenst gebruik van wat er al is. Dat is niet alleen kostentechnisch, maar ook vanuit duurzaamheidsoverwegingen een fijn idee.” Cathelijne van Mierlo

vestigingsmanager

Andere projecten Kindcentrum De Terp en Kanteel kinderopvang: Totaalrenovatie De Terp | Buitenschoolse opvang