Totaalrenovatie schoolgebouw

KINDCENTRUM DE TERP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Een school die als een thuis voelt.”

De uitgangssituatie: twee scholen, twee identiteiten, twee schoolgebouwen. Het resultaat na intensieve samenwerking met Inside Options: één kindcentrum waar ieder kind welkom is. Voor, tijdens en na schooltijd. Het pand uit de jaren’70 had veel ruime gangen met garderobes en relatief grote lokalen. Het zijn nu opvallende functionele leer- en leefruimtes met een geborgen en huiselijk karakter.

De leerlingen waren intensief betrokken bij het project. Hun dromen en behoeften werden uitgebreid besproken. Wens: een school die als een thuis voelt. Een plek waar je graag wilt zijn. Dit gevoel komt niet alleen terug in de ruimtes voor de kinderen. Ook de teamkamer is een plek voor rust en ontspanning. Er mag niet gewerkt worden; daarvoor zijn speciale flexplekken ontworpen.

De identiteit van de school is zichtbaar in het design van de fysieke omgeving. 

 

oplevering medio september 2018
opdrachtgever Jolande Bastmeijer
locatie Rosmalen
ruimte leerplein, teamkamer, kantoor, entree, klaslokaal, kleuterplein, leestheater, spreekkamer
oppervlakte 2300 m² 

 

 

“Het verhaal en de visie van de school staan centraal in de ontwerpen van Inside Options”

De wens van De Terp was een school die zich onderscheidt van anderen. Na een inventarisatie en presentaties door verschillende ontwerpers hebben we overtuigd gekozen voor Inside Options. De manier van presenteren gaf ons vertrouwen in de aanpak van Desirée en haar team. De manier waarop de bewoners van het pand (inclusief de ouders) in het traject worden betrokken is bijzonder. En in haar ontwerpen staat het verhaal en de visie van de school centraal.

We zijn trots op het resultaat. Onze kernwaarden zijn zichtbaar in de gehele school: veiligheid, gastvrijheid, zelf ontdekken en plezier. Kinderen, ouders en medewerkers beamen dat. Iedereen die bij ons binnen komt krijgt een gevoel van ‘thuiskomen’.

Desirée luistert, kijkt, ontwerpt en stelt bij. In ons traject was dat erg belangrijk. Twee scholen werden één; een ingewikkeld traject. Het is Inside Options gelukt om eenheid in de school te creëren.

Het is moeilijk een favoriete plek in de school te noemen; er is teveel keuze. Maar een speciale vermelding verdient het Leestheater, het hart van de school. Bibliotheek en theater zijn ineen geschoven. De liefde voor het boek staat centraal in deze prachtige ruimte.

 Wij zijn blij met onze school die nu een behoorlijke concurrentiepositie heeft in een veld met veel moderne en nieuwe scholen. Ouders kiezen bewust.

Onze school is meer een plek voor de kinderen geworden! 

Jolande Bastmeijer

directrice Kindcentrum De Terp

Andere projecten Kindcentrum De Terp en Kanteel kinderopvang: Totaalrenovatie De Terp | Buitenschoolse opvang