Muziekstudio’s

KSH HOOFDDORP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Een passende plek voor iedere leerling.”

De muziekstudio’s van KSH zijn in het oog springend. Vanaf de buitenkant van het gebouw zijn de studio’s met hun graffiti van onder andere Jimi Hendrix en Mozart opvallend aanwezig. Op de KSH neemt het vak muziek een speciale plek in. Er is veel talent onder de leerlingen en de school heeft speciale themaklassen muziek. Vanuit de muzieksectie en de directie was er behoefte dit meer tot uiting te laten komen in het schoolgebouw. Omdat een computerlokaal voor docenten overbodig werd door het gebruik van laptops kwam er ruimte vrij. Deze werd bij het muzieklokaal en een gang getrokken. Het resultaat: een afdeling met vijf muziekstudio’s en een muzieklokaal waar leerlingen kunnen musiceren en componeren. In het muzikale leerlandschap is er voor iedere leerling een passende plek. Samen met de docent kiezen zij een werkplek en gaan daar gericht aan het werk.

De technische uitdaging van zwevende studio’s met perfecte akoestiek is succesvol aangegaan met SA Design. Muziek heeft een belangrijke plek in het onderwijs van de school. En dat is nu zichtbaar. 

 

oplevering augustus 2013
opdrachtgever KSH
locatie Hoofddorp 
ruimte studio, entree
oppervlakte 550 m² 

 

 

“Het vak muziek is nog meer zichtbaar geworden”

“De ideeën van onze muzieksectie konden lange tijd niet worden gerealiseerd in het KSH-gebouw. In de oude situatie was er een klaslokaal en vond je door de hele school groepjes leerlingen die muziek maakten. Het klinkt gezellig maar daar dachten de muzikanten, docenten en medeleerlingen vaak anders over. Musiceren maakt kwetsbaar. Een rustige en inspirerende omgeving is dan ook een must. Met het nieuwe schooldesign is het vak muziek écht meer zichtbaar geworden. Bezoekers zijn altijd verrast en kijken hun ogen uit!

Bij de realisatie van het project zijn leerlingen nauw betrokken geweest. De keuze voor de musici in de graffiti en de namen van de studio’s, het komt allemaal van hen. En iedereen geniet ervan. Dit project is van de hele school!
Desirée is altijd zeer betrokken. Docenten hebben niet overal oog voor en zaken die wij vooraf niet zo belangrijk vonden blijken in de praktijk een toegevoegde waarde te hebben. Inside Options pakt door en voelt tegelijkertijd gevoeligheden goed aan. Desirée weet verschillende belangen samen te brengen. Wij zijn trots op onze afdeling!”

Erik Bogers

docent muziek