Teamkamer en kantoren

KSH HOOFDDORP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Een ruimte om af te schakelen”

Inside Options is al 10 jaar actief op de KSH. Stap voor stap wordt deze groeiende school in een eigentijds en fris jasje gestoken. Het aanpassen van de onderwijsomgeving voor een toenemend aantal leerlingen heeft de afgelopen jaren heel veel aandacht gekregen. Nu was het de beurt aan de ruimtes voor docenten en andere medewerkers.

Een deel van de parterre was aanvankelijk ingericht als koffiekamer met daarlangs een aantal kantoor- en vergaderruimtes. Een dichte structuur maakte het medewerkersdomein hokkerig en wat identiteitsloos. De privacy rondom de toiletblokken liet te wensen over en ook de pantry was aan vernieuwing toe. Maar bovenal waren de ruimtes gewoonweg te krap voor het snelgroeiende docententeam.

En nu is er een verblijfslandschap met een open structuur. Hier wordt gewerkt, overlegd, gelachen en geleefd. Er heerst een ontspannen sfeer en de ruimte ‘beweegt’. Docenten kunnen overleggen aan de units in de docentenkamer zelf, of een aparte ruimte reserveren. Een stiltekamer biedt docenten ruimte om geconcentreerd en ongestoord te kunnen werken.

De ruimtes bieden nu voor ieder wat wils. En ondanks het feit dat er verschillende zitmogelijkheden zijn, is de ruimte rustig. En dat is ook de bedoeling: in de teamkamer kan men in pauzes en tussenuren even helemaal afschakelen. Akoestische panelen, lange gestoffeerde banken en planten zorgen voor een fijne demping. De sfeer is huiselijk, maar het kan niemand ontgaan dat de liefde voor het lesgeven een verbindende factor is in deze ruimte: de beeldbepalende groene wand is voorzien van kleine plankjes waarin alle schoolvakken met een voorwerp zijn gevisualiseerd. Net als veel wanden in de school, vertelt ook deze muur een verhaal!

 

oplevering

september 2020

opdrachtgever KSH
locatie Hoofddorp
ruimte teamkamer, kantoren, werkruimte, vergaderruimte, personeelskamer, docentenruimte
oppervlakte 375 m² 

 

 

“Van kantine en kantoren naar fijne verblijfsplekken.”

Desirée is een kei in het creëren van ruimte. Grote voorraadkasten, loze hoekjes en ruimtes die we niet meer gebruikten – en vol lieten lopen met spullen –  weet zij om te toveren tot werkplekken en fijne verblijfsruimtes. En die hadden we hard nodig!  Zo heeft ze letterlijk bureaus en verlichting in kasten geplaatst. Functioneel én mooi! Het is hier prachtig!

Het hele medewerkerslandschap is aangepakt. De indeling, de inrichting, de akoestiek en de verlichting. We krijgen ontzettend veel positieve reacties. Er is nu veel meer zitruimte. Onze collega’s kunnen aan grote tafels zitten, maar ook zijn er aparte plekjes om met elkaar te praten of te werken. De vele stroompunten helpen daarbij. Inside Options heeft hier gewerkt met veel groen- en zwart-tinten. De teamkamer heeft nu de sfeer van een gezellig restaurantje in plaats van een kantine. Dat komt ook door de vele zitjes én de fijne verlichting. Een aantal van de lampen zijn gemaakt van vilt. Dit materiaal komt ook terug in panelen en prikborden en heeft een positieve invloed op de akoestiek. Voorheen was het hier regelmatig een gekakel van jewelste. Nu wordt het geluid op een prettige manier gedempt en kunnen er veel mensen tegelijk zijn zonder dat men elkaar stoort.

Ook de kantoren zijn prachtig. Fijne warme kleuren en een styling die doorgetrokken is in het hele gebied. De plankjes met educatieve materialen die in de teamkamer beeldbepalend zijn, komen terug in de kantoren. Ze geven de ruimte een moderne touch. De kantoren en aparte spreekruimtes zijn niet meer kantoorachtig en onpersoonlijk. Functie en vorm zijn hier geweldig gecombineerd. Hier wordt geleefd!

Wij werden betrokken bij de keuze voor kleuren, materialen en inrichting. Desirée en haar team snappen echt waar het om gaat. Ze drukken niets door maar luisteren. Het gevoel dat je betrokken wordt bij de re-styling is ontzettend fijn. Zo ziet samenwerken eruit.

Julie van Vliet - directiesecretaresse en Monique Aardse - financiën